ទឹកគ្រឿង
គ្រឿងផ្សំ៖
- ត្រីរ៉ស់ រឺត្រីឆ្តោរ (ត្រីអ្វីក៏បានដែរអោយតែមានសាច់ច្រើនមិនសូវមានឆ្អឹង)
- អំពិលទុំ
- ប្រហុក
- ជីបន្លា
- សណ្តែកដីលីង (មិនបាច់ដាក់ក៏បានបើមិនចូលចិត្ត)
- ស្ករស អំបិល
- អន្លក់៖ ផ្កាស្នោ ផ្កាកំប្លោក ត្រប់វែងត្រសក់ ប៉េងប៉ោះ
ននោង ត្រកួន ស្ពៃខៀវ (និងបន្លែផ្សេងៗទៀតដែលចូលចិត្ត)
របៀបធ្វើ៖
- លាងត្រីអោយស្អាត ដាក់ចំហុយ ជាមួយប្រហុក។
- ស្រង់ត្រីចេញពីទឹកប្រហុក។ បេះយកសាច់ បុកអោយឡើងសរសៃ។
- ជ្រំទឹកប្រហុកចំហុយ ជាមួយអំពិលទុំ រួចចាក់ចូលត្រីបុកលៃយ៉ាងណាកុំអោយរាវពេក។
- ដាក់អំបិលនិងស្ករ ភ្លក់តាមរសជាតិដែលចូលចិត្ត ។ រួចហាន់ជីបន្លាឆ្មារៗដាក់ ទុកជាបានការ។
- បុកសណ្តែកដីលីងដាក់ បើចួលចិត្ត។
- បន្លែអន្លក់ដែលត្រូវស្រុះ មាន ននោង និង ស្ពៃខៀវ។
No comments:
Post a Comment