អំណអគុណចំពោះប្រិយមិត្ត

សូមស្វាគមន៍ចំពោះ ឯកឧត្តម លោកជំទាវ អស់លោក-​លោកស្រី និងប្រិយ៍មិត្ត​អ្នក​អានទាំងអស់ ដែលបានចំណាយពេលវេលាដ៍មានតម្លៃរបស់ខ្លួន​ដេម្បីអាន​សាររបស់ខ្ញុំបាទ​....សូមអរគុណ! Welcome to phengyeat.blogspot.com very thanks for Lok Chumteav, Mr/Ms Ladies and Gentlemen who is visiting and read on my web-blogspot today. Thank you...!

Wednesday, November 6, 2013

ជើងមាន់ឆាហឹរពិសេស

ដោយ​មាន​ពណ៌​រលើប​រលោង​ រស់​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​និង​ហឹរ​បន្ដិច​ ម្ហូប​ជើង​មាន់​ឆា​នេះ​នឹង​ជួយ​ឱ្យ​អាហារ​ក្នុង​រដូវ​ភ្លៀង​ ធ្លាក់​កាន់​តែ​មាន​ រស​ជាតិ ​ឆ្ងាញ់​ថែម​ទៀត​។
ត្រៀម​គ្រឿង​ផ្សំ:​
ជើង​មាន់​, ស្លឹក​ខ្ទឹម​, ទឹក​សា​អ៊ីវ​, ខ្ទឹម, ខ្ញី​, ម្ទេស,​ cinnamon , ល្ង​លីង​, ស្ករ,អំបិល​។
វិធី​ធ្វើ:
- ជើង​មាន់​យក​ទៅ​លាង​ស្អាត​ ចាក់​ទឹក​ខ្មេះ​និង​អំ​បិល​បន្ដិច​រួច​ច្រ​បាច់​ឱ្យ​ចូល​ជាតិ​។
- ម្ទេស​(ច្រើន​គ្រាប់​) ខ្ទឹម​ និង​ខ្ញី ​ត្រូវ​ចិញ្ច្រាំ​មឱ្យ​ម៉ត់​។ Cinnamon ដំ​ឱ្យ​សំ​ប៉ែត។​ ស្លឹក​ខ្ទឹម​ហាន់​តូច​ៗ​។
- ដាក់​ជើង​មាន់​ចូល​ក្នុង​ឆ្នាំ ​ស្រោ​សប្រហែល​៧​នាទី ​រួច​ដួស​ចេញ ​ស្រោច​ទឹក​ត្រជាក់ ​ទុក​ឱ្យ​ស្ងួត​ទឹក​។

- ឆា​ខ្ទឹម​ជា​មួយ​ម្ទេស​ ល្ង​ និង ​cinnamon ឱ្យ​ឡើង​ឈ្ងុយ​ដោយ​ប្រើ​ប្រេង​ឆា​បន្ដិច ​ក្រោយ​មក​ដាក់​ជើង​មាន់​ចូល​ឆា​ជា​មួយ​គ្នា​។​
- ប្រើ​ស្រា​ ស ​រួម​ជា​មួយ​ទឹក​ស៊ី​អ៊ីវ​បន្ដិច​ចាក់​ចូល​ពី​លើ ​រួច​បង់​សាប​ប្រៃ​ឱ្យ​ត្រូវ​មាត់​។ បន្ទាប់​មក​បន្ថយ​ភ្លើង​និង​ឆា​ប្រ​មាណ​ជា​២០​នាទី ​ពេល​ឃើញ​រីង​ទឹក​ត្រូវ​ចាក់​ទឹក​ចូល​កុំ​ឱ្យ​រីង។​
- ចុង​ក្រោយ​ បង់​ល្ង​និង​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ពី​លើ​។
ម្ហូប​នេះ ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​បំផុត​គឺ​ហូប​នៅ​ពេល​វា​នៅ​ក្ដៅ​៕

08-10-2012-4-1-chiken-hot

(Source: khmerherald)

No comments:

Post a Comment