នំកូនត្រី រឺ នំពងត្រី នេះ មានប្រវត្តិជារបស់ខ្មែរតាំង ពីយូរមកហើយ ហើយវាមានរសជាតិផ្អែមឈ្ងុយឆ្ងាញ់ណាស់។ ហើយភាសាវៀតណាម គេហៅថា នំបាញ់ចាយនឿក (banh chai nuoc)។
គ្រឿងផ្សំ:
- ម្សៅដំណើប១កញ្ចប់ ១Kg
- សណ្តែកបាយ ០.៥Kg
- ល្ង ១កញ្ចប់
- ស្ករសរ ០.៥Kg
- ស្ករត្នោត ០.៥Kg
- ដើមខ្ទឹម, ម្រេច, ខ្ទេះដូង, ខ្ញី១ដុំ
របៀបធ្វើ:
កាច់កម្សៅដំណើបឲ្យស្អិតចូលគ្នា សណ្តែកបាយស្ងោរឲ្យឆ្អឹន រួចយកមកឆាជាមួយនិងខ្ទឹម ម្រេចស្ករបន្តិច អំបិលបន្តិច ស្ករសរ និង ស្ករត្នោតរម្ងាស់ជាមួយទឹកខ្ទិះដូង ខ្ញីហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ ដាំទឹកឲ្យពុស យកម្សៅមកខ្ចប់ជាមួយសណ្តែកបាយដែលឆារួច ខ្ចប់យ៉ាង ណាឲ្យជិតមិនអោយចេញស្នូល រួចដាក់ចូលក្នុងទឹកក្តៅកំពុងពុះរង់ចាំរហូតដល់ឆ្អឹន ពេលឆ្អឹនស្រង់យកមកក្នុងទឹកស្ករដែលរម្ងាស់ ហើយលាយជាមួយខ្ញីជាការស្រេច។

(Source: khmerherald )
No comments:
Post a Comment