អំណអគុណចំពោះប្រិយមិត្ត

សូមស្វាគមន៍ចំពោះ ឯកឧត្តម លោកជំទាវ អស់លោក-​លោកស្រី និងប្រិយ៍មិត្ត​អ្នក​អានទាំងអស់ ដែលបានចំណាយពេលវេលាដ៍មានតម្លៃរបស់ខ្លួន​ដេម្បីអាន​សាររបស់ខ្ញុំបាទ​....សូមអរគុណ! Welcome to phengyeat.blogspot.com very thanks for Lok Chumteav, Mr/Ms Ladies and Gentlemen who is visiting and read on my web-blogspot today. Thank you...!

Thursday, October 24, 2013

ភ្លា-បង្កង

គ្រឿងផ្សំ៖
បង្កង មើមឆៃថាវ សណ្តែកបណ្តុះ ស្លឹកជីគ្រប់មុខ សាឡាត់ មើមការ៉ុត អំបិល ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ស្ករស ម្សៅស៊ុប សណ្តែកដីលីង ម្ទេសនាងដៃទុំ វ៉ាន់ស៊ុយ ។
វិធីធ្វើ៖
១-បង្កងកាត់ក្បាលនិងកន្ទុយ យកទៅចំហុយឱ្យឆ្អិន ចំណែកខួរខ្វេះដាក់ចានទុក ខ្លួនវាបកសំបក ចោល យកសាច់ឆៅមកហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ ប្រឡាក់អំបិល ចាក់ទឹកខ្មេះ ផ្អាប់ទុក។
២-មើមឆៃថាវ ការ៉ុតហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ ។
៣-សណ្តែកដីលីងបុក (កុំឱ្យល្អិតពេក ) ។
៤-សាឡាដលាងទឹកឱ្យស្អាតកាត់ខ្លីៗ ។

៥-យកសាច់បង្កងពូតយកទឹកចេញ ច្របល់លាយជាមួយនិងសាឡាដ រៀបជុំវិញចានពងក្រពើ។
៦-យកសាច់បង្កង ពូតយកសាច់ចេញ ច្របល់លាយជាមួយនិងមើមឆៃថាវ ការ៉ុត សណ្តែតបណ្តុះ (តែកុំភ្លេចបន្សល់ទុកមើមឆៃថាវ ការ៉ុត រៀបដាក់ពីលើ) ទើបយកទៅរៀបដាក់កណ្តាលចាន សាឡាដជារាងបង្កង ហើយយកក្បាលនិងកន្ទុយមកភ្ជាប់គ្នាវិញ រោយមើមឆៃថាវ និងការ៉ុត ឆ្លាស់គ្នាឱ្យទៅជារូបបង្កង យកម្ទេសនាងដៃទុំចិតជាផ្កាដោតតាមចំហៀង។
របៀបធ្វើទឹកជ្រលក់
យកខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម គល់វ៉ាន់ស៊ុយ រំដេង បុកចូលគ្នាឱ្យម៉ដ្ឋទើបលាងជាមួយទឹកបង្កងដែលពូត ទុកនោះ ដាក់ទឹកត្រី អំបិល ស្ករស ម្សៅស៊ុប ហើយយកទៅដាំឱ្យពុះ ទើបយកខួរបង្កងវាយឱ្យ បែកចាក់ចូលដាក់សណ្តែកដីលីង ភ្លក្សមើលឱ្យជូ ប្រៃល្មម ដួសដាក់កូនចានទុកធ្វើជាទឹកជ្រលក់ ឬនៅពេលទទួលទានយកស្រោចពីលើបង្កងនោះបាន ។
1590

ដកស្រង់ចេញពីអត្ថបទដើម៖ IT Cambo

No comments:

Post a Comment